Idag blev jag sur. Det händer inte så ofta men idag blev det droppen som fick bägaren att rinna över. Jag har varit företagare i snart 7 år. Före det var jag VD/ turistchef i 14 år. Det svåraste och det tråkigaste med att vara företagare är ju att man är tvungen att ta betalt, berätta om sig själv och sätta ett värde och en summa på sina tjänster. Jag har lyckats ganska bra men jag har också ett stort hjärta för ungdomar och samhällsfrågor där man förväntas ställa upp. Jag är sk samhällsentreprenör. Jag är ambassadör för kvinnors företagande, jag är mentor för ensamkommande, jag är mentor för nyutexaminerade elever, jag föreläser på skolor och på arbetsplatser om att söka jobb, vara företagare, entreprenör…… Jag gillar det, jag bjuder på mig själv och  jag har lärt mig massor.

Jag ber också människor om gratistjänster t ex med Örebroklassikern – ett projekt som har följande värdegrund folkhälsa, integration, samarbete och stolthet – för alla.  Det finns i dagsläget inte så mycket pengar att fördela i Örebroklassikern. MEN JAG tänker alltid på de som bidragit med sin tid i Örebroklassikern – när jag jobbar i ett annat projekt så ger jag dom uppdrag eller jag skapar  någon typ av Win-Win situation. Men som Fredrik Welander brukar säga, Du är från landet och du tänker samarbete som man gör på mindre orter…hmmm…

Vad var det jag blev sur på? Jo,  idag ringde ännu ett av de företagen/projekten som jag tidigare har stöttat och hjälpt och föreläst på  arbetar med att sysselsätta ungdomar på uppdrag av Arbetsförmedlingen och undrade om jag kunde föreläsa gratis och/eller vara mentor. Just nu när hon ringde så var min energi slut och jag hade precis blivit en sur företagare som började fundera på varför aldrig mina gratisgig ger resultat eller uppdrag utan  bara förfrågningar om fler gratisgig. Tacka vet jag att vara från landet där vi tänker samarbete och win-win.

Tagged with:  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>