Om Comstedt

Jag är utbildad informatör och kommunikatör. 1993 var jag med och bildade ett nytt turistbolag i Örebro som hette Destination Örebro. 1994 blev jag Vd och vårt uppdrag var att driva en turist- och konferensbyrå och att marknadsföra Örebro som en turistdestination. Bolaget ägdes till 49% av Örebro kommun och resterande 51 %  ägdes av privata intressenter. Jag slutade 2007. Då var det dags för mig att gå vidare till nya utmaningar. Jag började söka arbete, eftersom jag inte ville bli turistchef igen så blev mina chanser begränsade för det visade sig att ingen visste vad jag kunde eller vad gjorde. I den privat sfären tyckte man att ordet turistchef lät för kommunalt och i den kommunala sfären var man rädd för att jag var för privat eftersom vi var majoritetsägda av näringslivet.

Det var då min affärsidé dök upp. Jag startade mitt företag: Comstedt&Co AB med fokus på att driva och föreläsa om kreativa projekt där offentliga, ideella och privata aktörer samverkar mot ett gemensamt mål.

Det har jag gjort sedan 2007. Jag jobbar som projektledare för projekt som handlar om platsmarknadsföring, turism, attraktioner, evenemang och värdskap. Jag är också föreläsare i dessa ämnen – och lite till.
Jag har helt enkelt ”nästan” samma arbetsuppgifter som när jag var turistchef – men jag har bara valt de roligaste!

Vissa brukar kalla mig för en samhällsentreprenör eftersom jag både är ambassadör för kvinnors företagande på uppdrag av Tillväxtverket och regeringen samt mentor för ensamkommande flyktingbarn.

Läs mer under fliken mina utbildningar och mina uppdrag.

Fotograf Terese Andersson